There are no translations available.

OPASKA SPIRO

 

Charakterystyka

 

Opaska zaciskowa typu SPIRO to profesjonalne rozwiązanie obejmy, wykorzystywanej do mocowania elastycznych węży i przewodów przemysłowych wykonanych z tworzyw sztucznych (poliuretan, polietylen, poliester i inne) wzmacnianych spiralą stalową bądź plastikową. Zastosowanie specjalnie uformowanego mostka na opasce, pozwala na obejście drutu stalowego wzmacniającego ściankę węża. Tego typu rozwiązanie zapewnia szczelność połączenia całego układu z równoczesnym nieuszkadzającym węży mocowaniem uzyskanym dzięki zaokrąglonym i odgiętym ku górze brzegom taśmy oraz idealne dopasowanie opaski do łączonych elementów.

 

Rozróżniamy dwa podstawowe rodzaje opasek zaciskowych typu SPIRO:


  • Lewoskrętne – dla węży ze spiralą lewoskrętną.
  • Prawoskrętne – dla węży ze spiralą prawoskrętną.


Oferowane rozmiary opasek SPIRO w wersji W2 szerokości taśmy 9 mm. i mostkiem o średnicy 4,0 mm. zakresy od 55-75 mm. do 195-215 mm. Opaski SPIRO w wersji W2 powyżej średnicy fi 200 mm tj. 205-225 mm do 285-305 mm dostępne wykonanie o szerokości taśmy 12 mm. i mostkiem o średnicy 7,5 mm. Opaski SPIRO w wersji W4 oferujemy w szerokości taśmy 9 mm. i mostkiem o średnicy 4,0 mm. w zakresach od 55-75 mm. do 285-305 mm. Inne rozmiary i wykonania tylko i wyłącznie na zamówienie klienta w ilościach minimalnych do uzgodnienia na zapytanie mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .



 

WERSJA W2

 

 

Materiał: taśma i zamek opaski wykonane z powszechnie stosowanej stali nierdzewnej AISI 430, DIN 1.4016 śruba natomiast zrobiona jest ze stali galwanizowanej.

WERSJA W4

 

Materiał: kompletnie nierdzewna opaska zaciskowa do węży, wykonana w tym przypadku ze stali typu AISI 304, DIN 1.4301 przeznaczona do pracy w środowisku o wysokich wymogach dotyczących odporności korozyjnej.

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej. Czytaj więcej.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.